over mij

 Ik ben 26 jaartjes jong. Geboren in de polder en al een tijdje dwalende door dit kleine kikkerlandje.

Ooit sterk, eigenwijs en niet van mijn stuk te brengen. Eigenwijs ben ik nog steeds, sterk ben ik met momenten. Daarentegen ben ik inmiddels wel behoorlijk van mij stuk gebracht door het leven zelf. Dat betekend niet dat ik over mij heen laat lopen of mijn hoofd laat hangen. Ik houd mijn borst vooruit en ga het leven tegemoed. Maar goed soms is daar wat extra moed voor nodig. 

Het gaat dus allemaal nog niet op rolletjes..

of toch?

Ik zit in een rolstoel voor 60% van de tijd. Vooral als ik langer van huis ben, ben ik afhankelijk van mij rolstoel. De ene dag kan ik beter lopen dan andere dagen,  transfers kan ik gelukkig zelf goed maken. Dit is nog maar sinds begin 2020 het geval, maar ik ben niet van plan mij hierdoor te laten beperken. Op deze blog zal ik mijn reis beschrijven. Een reis naar zelfstandigheid, kracht en eigen regie, die gepaard gaat met verdriet en verlies.

Hoe het begon

Één jaar geleden ben ik aangereden.

Bij dit ongeluk heb ik o.a. mijn rug gebroken. Ze hebben toen zo snel mogelijk mijn rug vast gezet met pinnen en schroeven. Ondanks dat heb ik helaas toch zenuwschade opgelopen. Gelukkig is dit gedeeltelijke zenuwschade waardoor ik nog met kleine beetjes kan lopen. 

Ik wacht momenteel op onderzoek naar HEDS/HSD. De HSD is al vastgesteld, maar nader onderzoek moet uitwijzen of er bij mij HEDS speelt. Daarnaast ben ik al bekend met fybromialgie en FNS.

 

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.