Omgaan met tegenslagen

Die momenten dat alles tegen lijkt te zitten….Dat zijn de momenten dat ik het liefst de hele dag onder mijn dekens blijf liggen en doe alsof ik niet besta. Ik probeer dit vooral niet te doen. Ik zet meestal (met moeite) de stap om juist iets te gaan doen. Soms met veel tegenzin, maar uiteindelijk vind ik dan mijn afleiding (en plezier) toch nog. Eerder noemde ik al;” het tegen gesteld handelen”, en dat komt op deze momenten dan ook duidelijk naar voren. 

De laatste weken krijg ik veel over mij heen (vooral op lichamelijk gebied), blaasontsteking, griep, een ondefinieerbaar darmprobleem, incontinentie/retentie problemen en ga zo maar door. Ik zou nu dus het liefst de hele dag mijn huis niet uit komen. Vanmorgen heb ik dan ook op het punt gestaan mijn taxi te annuleren en terug naar bed te gaan, maar in het kader van tegen gesteld handelen, ben ik dus níet terug naar bed gegaan en heb ik de taxi naar dagbesteding genomen, om het er vervolgens weer ouderwets gezellig te hebben. Ik geef eerlijk toe, dat ook als ik even de deur uit ben en het gezellig heb, ik nog steeds momenten heb dat ik mij het liefst opkrul in een bolletje en een goed potje zou willen janken. 

Maar zo ben ik niet, dit zit simpelweg niet in mijn karakter. Wanneer ik onder de mensen ben wil ik mij van mijn beste kant laten zien en vrolijk zijn. Ik wil de mensen om mij heen laten zien dat; ook al heb ik psychische problemen en een lichamelijke beperking, het leven nog steeds leuk kan zijn.

Opgeven is geen optie. Dat betekend niet dat ik dat nooit wíl, want echt die momenten zijn er zeker wel. Het betekend dat ik op die momenten, denk aan de toekomst die ik nog voor mij heb liggen, en al het mooie wat ik nog kan bereiken.

Ik geef nooit op, al lig ik een week lang te janken op mijn bed, dan zal ik er de week daarna weer uit komen en er tegen aan gaan. Momenteel voelt het wel als of mijn leven meer bestaat uit tissues vullen, dan uit blij zijn. Maar ook als dat zo is, weet ik dat er weer betere tijden zullen komen. 

“Geluk komt in golven”

Categoriesblog

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.