Positiviteit

(mini-blog)

Als er iets gebeurt wat eigenlijk niet zo leuk is, kun je erg balen en dat is ook heel logisch. Toch is het de kunst om die baal-momenten om te zetten naar positiviteit.

De afgelopen week is mijn schouder 2 keer verkeerd geschoten. De sub-luxaties worden helaas steeds frequenter en de pijn-klachten verergeren hierdoor.  Nu zul je denken: “waar is de positiviteit in dit verhaal?” Nou, ik kan mezelf gelukkig prijzen met een ontzettend goede/fijne fysio therapeute. Zij heeft namelijk vandaag mijn schouder opnieuw los-gemasseerd en mijn schouder ingetapet, daarnaast heeft zij mij een tijdje op de armfiets laten fietsen. Dit lijken “gewone” dingen, maar naast dit alles is ze ook begripvol en denkt ze mee. Het is onwijs fijn om mij begrepen en serieus genomen te voelen. Het is al helemaal fijn om bovenal ook nog eens goed geholpen te worden(al lijkt dit een logisch gegeven). Na het intapen is de pijn een stuk minder, en heb ik weer goede moed om mijn schouder wat sterker te trainen. 

Nog een voorbeeld: de levering van mijn rolstoel en handbike is vertraagd. Er was mij verteld dat ze deze- of volgende week zouden komen. In plaats daarvan komen ze “pas” over 2/3 weken. Dit lijkt geen ontzettend grote vertraging, maar ik wacht op dit moment al 8 weken sinds de bestelling is geplaatst. Het positieve in deze situatie: over een week krijg ik wèl mijn beenbeugel! Ja, het zijn twee verschillende dingen. Maar dat het ene hulpmiddel vertraagd is, betekend dus niet dat de andere dat ook is. Sterker nog, het is een stuk sneller dan verwacht. 

Het fijne in dit alles is dat ik met het om-denken een stuk positiever kan denken. Natuurlijk gaat mijn hoofd niet meteen in een positiviteit-stand op het moment dat er iets vervelends gebeurt. Dat hoeft gelukkig ook helemaal niet, want soms is het ook goed om je gevoelens er even te laten zijn. Dan pak ik een kop thee, neem mijn kat op schoot en zet rustige muziek aan.

Categoriesblog

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.