Vallen en opstaan

Vallen en opstaan

Het gaat niet altijd even makkelijk, helaas kent iedereen moeilijke momenten. Gelukkig kennen de meeste mensen daarentegen ook leuke/positieve momenten. 

De laatste tijd val ik vaak, zoals ik beschreef in mijn vorige blog. Deze week ben ik dan ook opnieuw hard gevallen. Gelukkig heb ik deze maal niets gebroken. Wel heeft mijn rug er een flinke tik van gekregen. Dit zorgde dus voor flinke napijn en bed-hangen. Die momenten kan mijn beperking mij mentaal echt aanvliegen. Ik heb als het ware een gevoel van vervreemding naar mijn eigen lichaam op zulke momenten. Die momenten verlang ik ontzettend naar dingen die ik vroeger graag deed. Bijvoorbeeld een lange wandeling maken, of gewoon even los gaan op jaren 80 muziek. 

Voor deze dingen probeer ik alternatieven te bedenken, zodat ik alsnog mijn negatieve energie kwijt kan. Meestal ga ik fietsen op mijn hometrainer, of ik zet de muziek even extra hard. 

Het belangrijkste is dat ik íets doe, het maakt op zich niet onwijs veel uit wat dat ‘iets’ is. 

Als het me allemaal ècht te veel wordt geef ik mijzelf dan ook toestemming de hele dag in mijn bed te blijven liggen en slapen af te wisselen met hobbyen op de computer. Dit doen gelukkig veel meer mensen die even een k-dag hebben. Ik ben geen Netflix liefhebber, ook zeker niet anti, maar ik kan me doorgaans slecht concentreren op films of series, dus op dat soort dagen ga ik bijvoorbeeld lekker aan mijn websites knutselen. 

Wat betreft mijn pols waar ik vorige week op gevallen ben; ik heb nog steeds gips, sowieso tot 31 mei. Dat is dus behoorlijk rot, ik kan daardoor nu niet schilderen of haken, dus ik moet me vermaken met ander dingen. 

Over de positieve momenten; Ik heb gisteren een ontzettend gezellige bbq gehad van mijn dagbesteding. Ik heb heerlijk gelachen, gekletst en nog meer gelachen en natuurlijk lekker gegeten 😉 Zo heeft ook deze week toch weer een pluspuntje gekregen.


Categoriesblog

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.